En tandblegning kan være relevant, hvis tænderne over tid er blevet misfarvet af kaffe, the, rødvin, tobak etc. Blegning af tænder virker især godt på gulligt misfarvede tænder. Til gengæld kan det være svært at få rigtigt gode resultater med mere grålige misfarvninger. Der findes to typer af tandblegninger:

Ekstern blegning

Ved ekstern blegning fjernes de farvestoffer som emaljen gennem årene har taget til sig fra mad, drikkevarer og eventuelt tobaksrøg. Det foregå ved, at individuelle blegeskinner fremstilles så de passer præcist til dine tænder. Du vil få udleveret en blegegel, der skal bruges 1-4 timer hver dag over en periode på 1-2 uger. Blegning er ufarligt for tænderne, men forbipasserende isninger kan forekomme i perioden hvor tænderne bleges. Man skal regne med at blegningen skal vedligeholdes ca. 1 gang hvert andet år, afhængigt af kostvaner og evt. tobaksforbrug.

Intern blegning

Ved intern blegning fjernes misfarvninger inde i tanden fra f.eks. en blødning ved rodbehandling. Blegningen foregår ved at fyldning og lidt af rodmaterialet fjernes og blegematerialet ilægges, hvorefter der lukkes med en midlertidig fyldning. Dette gentages indtil tanden har fået den ønskede farve så den passer til nabotænderne og en endelig fyldning laves af plast.

Ved begge typer blegning garanterer vi for, at du opnår en effekt, der vil gøre dine tænder lysere.