Behandling

Forebyggelse af caries og parodontose

Sådan forebygger du caries og parodontose

Sunde tænder kan holde hele livet. Tænder, der har fået den rigtige behandling løbende, er også sunde tænder.

Men ligesom der kan opstå sygdomme i resten af kroppen, kan der også opstå sygdomme i tænderne og deres omgivelser som fx i tandkød og kæbeknogle, der er tændernes fundament.

De tre mest almindelige sygdomme i tænderne:

Vi kan hjælpe dig med at undgå disse sygdomme

Det vigtigste er en grundig vejledning i renholdelse af netop dine tænder. Man skal kende den rigtige metode, så der bliver rent både langs tandkødet og i tandmellemrummene.
De fleste har problemer med lige netop disse steder, og derfor ses tandsygdommene oftest dér.
Behovet er individuelt, så det er vigtigt, at du får professionel hjælp til at vælge præcis det hjælpemiddel, der passer til dig.

Lad din tandplejer vise dig den rigtige og effektive børsteteknik.
Når du kan teknikken, er det vigtigt, at din hjemmetandpleje løbende tjekkes og evt. rettes til på klinikken samt suppleres med professionel tandrensning og afpudsning.

Bestil et tandeftersyn

Er du usikker på, om du brug for forebyggelse af caries og parodontose?  Så kontakt din lokale Colosseum Tandlægerne herunder eller book tid med det samme.

Parodontose

Vi screener for parodontose ved alle undersøgelser og opdages sygdommen i tide, kan den behandles, så tænder og knoglevæv bliver raske. Det er en af grundene til at regelmæssig tandpleje er så vigtig.

Caries

Caries (huller i tænderne) opstår når bakteriebelægningerne på tænderne omdanner sukker fra føde til syre, der nedbryder tandsubstansen.

Ofte stillede spørgsmål

Det er rigtig nemt at skifte tandlæge, og det er naturligvis HELT GRATIS. Vi sørger for at bede din nuværende tandlæge om at overføre din journal til os, så vi kan se din tandhistorik og tjekke tidligere behandlinger, hvis der bliver behov for det. Vi skal blot have din tilladelse til at måtte få den overført, og så ordner vi resten. Herudover beder vi dig blot om at udfylde et kort helbredsskema til journalen, når du kommer på klinikken første gang.

Har du akut brug for at komme til tandlægen, finder vi en tid til dig hurtigst muligt – tit hjælper vi akutte patienter mellem de planlagte aftaler. Så ring til os, hvis der opstår et akut behov. Du finder klinikken tættest på dig her.

Ja. Med en Colosseum Tandforsikring er du dækket allerede fra første behandling.

Vi kigger ikke på din tandhistorik, og fordelene bliver bedre år for år. Det første år får du dækket op til 20% af tandlægeregningerne, andet år er det op til 40%, og allerede efter 3 år er det helt op til 60%. Tandeftersyn og tandrensning får du dog allerede fra første dag dækket 100% (op til 1.250 kr. pr. år).

Du kan læse mere om Colosseum Tandforsikring og beregne prisen på din forsikring her.

Mange af vores klinikker modtager henvisninger inden for blandt andet kirurgi, parodontose og endodonti. Du kan se, hvilke klinikker der modtager henvisninger inden for de specifikke områder her.