Med hjertet på rette sted

Vi arbejder for et godt formål

Hos Colosseum Tandlægerne er vi stolte over at være en del af en velgørende arv, der har visionen om ‘at have en dyb og positiv indvirkning på menneskers liv i alt, hvad vi gør.’

Vi er ejet af en virksomhed med hjertet på rette sted, hvor al økonomisk udbytte går til den velgørende fond Jacobs Foundation, der er en af verdens førende af sin slags. Fonden har et stærkt ønske om, at alle børn verden over skal have lige adgang til uddannelse og samme muligheder for personlig udvikling uanset baggrund, bopæl eller familiens indkomstniveau.

Fondens arbejde beror på forskning, der viser, at børn har en enorm evne til at lære – i særdeleshed under de rigtige forhold og omgivelser. Derfor har Jacobs Foundation i deres 2030-strategi afgivet løfte om at investere 3,5 mia. kr. over de næste ti år til at fremme læring og uddannelse for børn og unge.

Jacobs Foundation

Jacobs Foundation blev grundlagt i 1989 af filantropen Klaus J. Jacobs og hans familie, og målet var at tilbyde hjælp til fremtidige generationers børn ved at tilbyde dem mulighed for positiv udvikling og derigennem støtte dem i at blive en socialt ansvarlig del af samfundet. Klaus J. Jacobs overgav i 2001 hele sin andel af investeringsvirksomheden Jacobs Holding, der ejer Colosseum Dental Group, som Colosseum Tandlægerne er en del af, til fonden i form af en donation.

Klaus J. Jacobs modtog adskillige hædersbevisninger som anerkendelse for hans enestående indsats for at fremme uddannelse og udvikling for børn og unge. Han modtog blandt andet den højeste ære, hans hjemby Bremen giver – byens guldmedalje, som anerkendelse af hans engagement i ungdomsudvikling og hans eksemplariske filantropiske bidrag til videnskabelige fremskridt.

“Jeg har altid følt mig drevet af at sikre, at børn har en god fremtid foran sig”

Klaus J. Jacobs.

At arbejde med hjertet på rette sted ligger altså i Colosseum Tandlægernes DNA, så vi gør også en indsats for at hjælpe, hvor der er brug for det her i Danmark. Vores klinikker arbejder derfor hvert år med lokale aktiviteter i vores ’Good Neighbour’-program, hvor de ansatte på klinikkerne hjælper med velgørende initiativer i lokalområdet.

Good Neigbour foldere

En blandt af mange Good Neighbour aktiviteter, som vores klinikker arbejder med, er udvikling af foldere til vores ikke-dansk talende patienter.

Folderne er udviklet af tandplejer Irma Kazic fra Colosseum Tandlægerne Sønderborg, efter at hun erfarede at forebyggende tandpleje er uvant for nogle af de patienter, der kommer fra lande uden for Danmark. For det andet kan sprogbarrieren gøre det svært at formidle det profylaktiske arbejde overfor patienter, der ikke taler dansk.

Resultatet af det store arbejde er at Irma nu har udarbejdet foldere på fire forskellige sprog, der skal oplyse om god mundhygiejne:

  • Bosnisk
  • Ukrainsk
  • Arabisk
  • Pashto

Folderne tilbydes også til klinikker udenfor Colosseum Tandlægerne.
Hvis du ønsker at bestille folderne, er du mere end velkommen til at kontakte Colosseum Tandlægerne, så vi kan udlevere folderne til jer.

Bestil Good Neighbour foldere

Vil I gerne bestille Good Neigbour foldere til jeres klinikker? 
Send os en mail og så vil vi meget gerne sende vores foldere til jer.

Tandsundhed Uden Grænser

Colosseum Tandlægerne samarbejder med Tandsundhed Uden Grænser (TUG), som arbejder for at forbedre livsmulighederne for børn i verdens fattigste lande. Med den viden vi har om, hvor stor en indflydelse tandsundheden har på vores trivsel og generelle sundhed, er vi glade for at kunne støtte TUG’s arbejde økonomisk. Vores tandlæger har ligeledes mulighed for at tage afsted på Dentalmissioner med TUG, hvor de arbejder for at forbedre børns muligheder i fattige lande. Det gør de blandt andet ved at behandle tandsygdomme og ved at opbygge og udbygge skoletandpleje rundt om i verden.

Vi samarbejder med