Behandling

CBCT (3D røntgen)

Hvad er CBCT?

CBCT (Cone-Beam-Computed-Scanning)

Denne optagelsestype minder om CT scanninger, som de fleste kender fra hospitalerne. Billederne er i 3D og tandlægen kan se det afbildede område fra alle sider og vinkler. Optagelses bruges i stor udstrækning ved planlægning og forberedelse af implantatbehandlinger, hvor det er vigtigt at kunne se og vurdere eksisterende knogleforhold. Optagelsen er også særdeles velegnet til specielle diagnostiske formål og ved tilstande, hvor almindelige røntgenbilleder og panorama ikke giver den ønskede information. Avanceret ”guided” (styret )kirurgi og rodbehandling benytter ligeledes CBCT til planlægning og behandling. Vurdering og læsning af disse 3D billeder kræver speciel efteruddannelse. En CBCT scanning giver en  større stråledosis end et panoramabillede, men betydeligt mindre end en CT-scanning på et hospital.

Tekst er forfattet af Lars Bo Petersen Tandlæge og ph.d. i oral radiologi, Kongens Nytorv

Find din lokale klinik

Kontakt din lokale klinik herunder, eller book en tid med det samme

Brøndby
Telefontid i dag 8:00 - 16:00
Nygårds Plads 3 B2605 Brøndby
Esbjerg
Telefontid i dag 8:00 - 16:00
Borgergade 21A6700 Esbjerg
Hellerup
Telefontid i dag 8:00 - 15:00
Bernstorffsvej 69 A2900 Hellerup
Herlev
Telefontid i dag 7:30 - 15:30
Herlev Bygade 30, 1.sal2730 Herlev
Kbh. Kongens Nytorv
Telefontid i dag 8:00 - 16:30
Østergade 1, 3. sal1100 København K
Ribe
Telefontid i dag 7:00 - 15:30
Ole Rømers Vej 136760 Ribe

Ofte stillede spørgsmål

CBCT-scanning står for Cone-Beam CT scanning og er en ny teknik, som bruger røntgenbilleder til at skabe 3D-billeder af det undersøgte område.

Det er rigtig nemt at skifte tandlæge, og det er naturligvis HELT GRATIS. Vi sørger for at bede din nuværende tandlæge om at overføre din journal til os, så vi kan se din tandhistorik og tjekke tidligere behandlinger, hvis der bliver behov for det. Vi skal blot have din tilladelse til at måtte få den overført, og så ordner vi resten. Herudover beder vi dig blot om at udfylde et kort helbredsskema til journalen, når du kommer på klinikken første gang.

Har du akut brug for at komme til tandlægen, finder vi en tid til dig hurtigst muligt – tit hjælper vi akutte patienter mellem de planlagte aftaler. Så ring til os, hvis der opstår et akut behov. Du finder klinikken tættest på dig her.

Ja. Med en Colosseum Tandforsikring er du dækket allerede fra første behandling.

Vi kigger ikke på din tandhistorik, og fordelene bliver bedre år for år. Det første år får du dækket op til 20% af tandlægeregningerne, andet år er det op til 40%, og allerede efter 3 år er det helt op til 60%. Tandeftersyn og tandrensning får du dog allerede fra første dag dækket 100% (op til 1.250 kr. pr. år).

Du kan læse mere om Colosseum Tandforsikring og beregne prisen på din forsikring her.

Mange af vores klinikker modtager henvisninger inden for blandt andet kirurgi, parodontose og endodonti. Du kan se, hvilke klinikker der modtager henvisninger inden for de specifikke områder her.