Behandling

Herpes i munden

En stor del af den voksne del af befolkningen er smittet med den virus, der forårsager herpes i munden. Hvis du lider af herpes i eller omkring munden, kan du med fordel kontakte en af vores mange klinikker. De besidder ekspertisen og erfaringen til at lindre og fremme helingen ved herpes i munden.

Hvad er herpes i munden?

Herpes i munden, også kendt som forkølelsessår, er en infektion, som kan opstå på læberne og i mundslimhinden. Det forårsages af en virus kaldet Herpes simplex, som ved udbrud viser sig som små blærer og sår på læber og i mundhulen.

De fleste får faktisk ikke symptomer, første gang de smittes. Men når man først er smittet, hviler virussen faktisk hos personen resten af livet. Herfra kan den reaktiveres af forskellige faktorer, såsom nedsat immunforsvar, sol eller hormonelle forandringer.

Når den reaktiveres, vil den vise sig som små blærer og sår omkring mundregionen. Udbruddet kan godt være smertefuldt og vil som regel vare 10-14 dage uden behandling.

Hvordan smitter herpes i munden?

Herpes smitter ved direkte kontakt, så herpes i munden kan sprede sig til andre områder af kroppen. Derfor skal man altid prøve at undgå direkte kontakt med såret.

Det er specielt ved samleje eller oralsex, at herpes i munden bliver overført til andre mennesker, hvorfra den også kan sprede sig til eksempelvis kønsorganerne.

Ved udbrud af herpes i munden kan du derfor med fordel påføre antiviral creme eller salve på det ramte område.

Bestil en behandling af herpes

Er du usikker på, om du har brug for behandling af herpes? Så kontakt din lokale klinik herunder – eller book tid med det samme.

Det bør du gøre, hvis du har herpes i munden

  • Søg læge eller tandlæge, hvis du gennem flere uger har mundsår, der ikke vil hele.
  • På nogle af vores klinikker benytter vi en forholdsvis ny, smertefri og effektiv metode, hvor lysaktiveret desinfektion afhjælper generne fra herpes i og omkring din mund og fremmer helingen.

Ønsker du at vide mere om behandling af herpes i munden, og hvad du kan forvente af vores behandlingsmetode, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Kompetent behandling af herpes i munden i hele landet

Hos Colosseum Danmark har vi 30 klinikker fordelt over hele landet, hvorfor du altid kan finde kompetent behandling af herpes i munden inden for rækkevidde. Du kan se præcis, hvor i landet vi befinder os lige her.

Hvis du vil se, hvad vores tidligere patienter siger om os, kan du kigge på vores Trustpilot, hvor vi har over 200 anmeldelser.

Ofte stillede spørgsmål

Det er rigtig nemt at skifte tandlæge, og det er naturligvis HELT GRATIS. Vi sørger for at bede din nuværende tandlæge om at overføre din journal til os, så vi kan se din tandhistorik og tjekke tidligere behandlinger, hvis der bliver behov for det. Vi skal blot have din tilladelse til at måtte få den overført, og så ordner vi resten. Herudover beder vi dig blot om at udfylde et kort helbredsskema til journalen, når du kommer på klinikken første gang.

Har du akut brug for at komme til tandlægen, finder vi en tid til dig hurtigst muligt – tit hjælper vi akutte patienter mellem de planlagte aftaler. Så ring til os, hvis der opstår et akut behov. Du finder klinikken tættest på dig her.

Ja. Med en Colosseum Tandforsikring er du dækket allerede fra første behandling.

Vi kigger ikke på din tandhistorik, og fordelene bliver bedre år for år. Det første år får du dækket op til 20% af tandlægeregningerne, andet år er det op til 40%, og allerede efter 3 år er det helt op til 60%. Tandeftersyn og tandrensning får du dog allerede fra første dag dækket 100% (op til 1.250 kr. pr. år).

Du kan læse mere om Colosseum Tandforsikring og beregne prisen på din forsikring her.

Mange af vores klinikker modtager henvisninger inden for blandt andet kirurgi, parodontose og endodonti. Du kan se, hvilke klinikker der modtager henvisninger inden for de specifikke områder her.