Behandling

Herpes i munden

En stor del af den voksne del af befolkningen er smittet med den virus, der forårsager herpes i munden. Hvis du lider af herpes i eller omkring munden, kan du med fordel kontakte en af vores mange klinikker. De besidder ekspertisen og erfaringen til at lindre og fremme helingen ved herpes i munden.

Hvad er herpes i munden?

Herpes i munden, også kendt som forkølelsessår, er en infektion, som kan opstå på læberne og i mundslimhinden. Det forårsages af en virus kaldet Herpes simplex, som ved udbrud viser sig som små blærer og sår på læber og i mundhulen.

De fleste får faktisk ikke symptomer, første gang de smittes. Men når man først er smittet, hviler virussen faktisk hos personen resten af livet. Herfra kan den reaktiveres af forskellige faktorer, såsom nedsat immunforsvar, sol eller hormonelle forandringer.

Når den reaktiveres, vil den vise sig som små blærer og sår omkring mundregionen. Udbruddet kan godt være smertefuldt og vil som regel vare 10-14 dage uden behandling.

Hvordan smitter herpes i munden?

Herpes smitter ved direkte kontakt, så herpes i munden kan sprede sig til andre områder af kroppen. Derfor skal man altid prøve at undgå direkte kontakt med såret.

Det er specielt ved samleje eller oralsex, at herpes i munden bliver overført til andre mennesker, hvorfra den også kan sprede sig til eksempelvis kønsorganerne.

Ved udbrud af herpes i munden kan du derfor med fordel påføre antiviral creme eller salve på det ramte område.

Find din lokale klinik

Kontakt din lokale klinik herunder, eller book en tid med det samme.

Brøndby
Telefontid i dag 8:00 - 16:00
Nygårds Plads 3 B2605 Brøndby
Esbjerg
Telefontid i dag 8:00 - 16:00
Borgergade 21A6700 Esbjerg
Herlev
Telefontid i dag 7:30 - 15:30
Herlev Bygade 30, 1.sal2730 Herlev
Hørsholm
Telefontid i dag 8:00 - 15:00
Usserød Kongevej 65 A2970 Hørsholm
Kbh. Kongens Nytorv
Telefontid i dag 8:00 - 16:30
Østergade 1, 3. sal1100 København K
Kbh. Kronprinsessegade
Telefontid i dag 8:00 - 17:00
Kronprinsessegade 46, st.1306 København K
Kbh. Kronprinsessegade
Telefontid i dag 8:00 - 17:00
Kronprinsessegade 46, st.1306 København K
Kbh. Nørreport
Telefontid i dag 8:00 - 16:00
Rosenborggade 3, 2. sal1130 København K
Kbh. Palægade
Telefontid i dag 8:30 - 15:30
Palægade 21261 København K
Odense, Kongensgade
Telefontid i dag 8:00 - 16:00
Kongensgade 54, 1.sal5000 Odense
Ribe
Telefontid i dag 7:00 - 15:30
Ole Rømers Vej 136760 Ribe
Roskilde
Telefontid i dag 8:00 - 15:30
Skomagergade 154000 Roskilde
Varde
Telefontid i dag 7:45 - 17:00
Kræmmergade 2B, 1. tv.6800 Varde
Vejle
Telefontid i dag 8:00 - 17:00
Orla Lehmannsgade 17100 Vejle
Virum
Telefontid i dag 8:00 - 15:00
Virum Torv 12830 Virum

Det bør du gøre, hvis du har herpes i munden

Søg læge eller tandlæge, hvis du gennem flere uger har mundsår, der ikke vil hele.

Ønsker du at vide mere om behandling af herpes i munden, og hvad du kan forvente af vores behandlingsmetode, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Kompetent behandling af herpes i munden i hele landet

Hos Colosseum Danmark har vi 30 klinikker fordelt over hele landet, hvorfor du altid kan finde kompetent behandling af herpes i munden inden for rækkevidde. Du kan se præcis, hvor i landet vi befinder os lige her.

Hvis du vil se, hvad vores tidligere patienter siger om os, kan du kigge på vores Trustpilot, hvor vi har over 200 anmeldelser.

Ofte stillede spørgsmål

Ja, herpes kan sagtens gå væk af sig selv, og det gør det faktisk som oftest i løbet af 7-10 dage, hvor aktiv behandling sjældent er nødvendigt.

Ja, man kan godt få herpes i munden af oralsex – faktisk er det en af de mest effektive måder at få det på. Herpes smitter nemlig ved direkte kontakt som f.eks. oralsex.

I udgangspunktet er herpes i munden ikke farligt, og det er en ganske almindelig infektion. Søg dog læge eller tandlæge, hvis du gennem mange uger har et mundsår, der ikke vil hele.

Herpes i munden behandles med enten antiviral creme, antivirale tabletter eller specielle plastre beregnet til forkølelsessår.

Herpes i munden vil for nogle resultere i en prikkende og stikkende fornemmelse i læben, inden selve blærerne dannes.

Herpes i munden overføres via spyt eller kontakt med sår. Så hvis man har direkte kontakt i forbindelse med f.eks. kys eller oralsex risikerer man smitte.

Herpes smitter fra person til person ved direkte kontakt som f.ek.s kys eller seksuelt kontakt.

 

Herpes i munden viser sig typisk som små blærer på læber og i mundhule, som udvikler sig til sår og måske endda ‘flyder sammen’ til en større skorpe.

Herpes i munden (forkølelsessår) er en infektion som opstår på læber og i mundslimhinden, og som ved udbrud viser sig som små blærer og sår på læber og mundhule.

Det er rigtig nemt at skifte tandlæge, og det er naturligvis HELT GRATIS. Vi sørger for at bede din nuværende tandlæge om at overføre din journal til os, så vi kan se din tandhistorik og tjekke tidligere behandlinger, hvis der bliver behov for det. Vi skal blot have din tilladelse til at måtte få den overført, og så ordner vi resten. Herudover beder vi dig blot om at udfylde et kort helbredsskema til journalen, når du kommer på klinikken første gang.

Har du akut brug for at komme til tandlægen, finder vi en tid til dig hurtigst muligt – tit hjælper vi akutte patienter mellem de planlagte aftaler. Så ring til os, hvis der opstår et akut behov. Du finder klinikken tættest på dig her.

Ja. Med en Colosseum Tandforsikring er du dækket allerede fra første behandling.

Vi kigger ikke på din tandhistorik, og fordelene bliver bedre år for år. Det første år får du dækket op til 20% af tandlægeregningerne, andet år er det op til 40%, og allerede efter 3 år er det helt op til 60%. Tandeftersyn og tandrensning får du dog allerede fra første dag dækket 100% (op til 1.250 kr. pr. år).

Du kan læse mere om Colosseum Tandforsikring og beregne prisen på din forsikring her.

Mange af vores klinikker modtager henvisninger inden for blandt andet kirurgi, parodontose og endodonti. Du kan se, hvilke klinikker der modtager henvisninger inden for de specifikke områder her.