Tandblegning i Odense, Kongensgade

På vores klinik i Odense, Kongensgade, kan vi hjælpe dig med at vende tilbage til dit strålende smil

Vi tilbyder både hjemmeblegning og klinikblegning med Philips zoom.

Proceduren for begge tandblegninger er at patienterne først tilses af en tandlæge til en forundersøgelse, hvor du og tandlægen sammen vurderer behovet for blegning og hvilken type blegning der vil være den mest optimale i din unikke situation.

Sådan foregår klinikblegning med Philips Zoom

 1. Ved en forundersøgelse gennemgår vi sammen forløbet for tandblegning og sammen vurderer vi behovet og forventet effekt af blegningen.
  Efter forundersøgelsen indregnes to dages betænkningstid fra at du har modtaget informationen til at vi udfører tandblegningen.
  Vær opmærksom på at det er individuelt fra person til person, hvor meget tænderne bleges, da der er forskel på tændernes unikke konstruktion. Fyldninger, kroner og facader kan derudover ikke bleges med og der kan derved opstå farveforskel som følge af behandlingen, medmindre det vurderes at der skal ske en udskiftning af disse. I så fald skal dette ske tidligst 10 dage efter blegning.
 2. Vi gennemfører blegningen på klinikken efter at vi forinden har børstet dine tænder og benyttet tandtråd, for at tandsættet tager bedst imod behandlingen.
  Undgå desuden at drikke juice og spise citrusfrugter i timerne op til blegningen.
  Ved Zoom tandblegning bliver tandkød, slimhinder og læber dækket fuldstændigt af. Efter afdækningen påføres blegegel som indeholder en 6% brintoverilte opløsning som er det aktive stof i blegeprocessen. Geléen trænger dernæst ind i emaljen og trækker farvestof ud af tanden, hvorved tanden bliver lysere.
  Der anvendes LED lys, hvilke accelerer processen og gør at man opnår en lysning på flere nuancer på kort tid (4×15 min).
  Hvor meget lysere tænderne bliver afhænger af hvilke farver tænderne har som udgangspunkt.
 3. Efter behandlingen kan der  opstå bivirkninger i form af følsomheder både under og efter blegningen.
  Bivirkninger kan føles som en stikkende og jagende fornemmelse, fortrinsvis fra fortænderne i underkæben, det kan vare fra et par timer til værste fald 24 timer.
  Hvis der under blegning opstår nogle former for smerte afbrydes behandlingen. I nogle tilfælde kan de vurderes at der skal laves hjemmeblegning efter klinikblegningen, for at opnå det ønskede resultat.

Er tandblegning for alle?

Vi anbefaler kun tandblegning til patienter med sundhed i munden, hvormed at alle former for sygdom skal være behandlet først, da en tandblegning kan risikere at forværre tilstanden af eventuelle mundsygdomme. Syreskader eller følsomme tandhalse, kan være tilstande, som gør at vi fraråder patienter at gennemføre en tandblegning.

Der vil også være mange yngre patienter, som vil opleve ikke at have gavn af en tandblegning, hvis deres egen farve på emaljen er for lys til at det vil kunne give en synlig effekt.
De patienter, som har god gavn af blegning kan f.eks. være ex-rygere eller personer, som har opnået mørkere emalje grundet indtagelse af mad- og drikkevarer, som indeholder farvestoffer, der kan påvirke farven på emaljen.

Book en tid til forundersøgelse for tandblegning

Prisen på klinikblegning er 3450 kr. og prisen på hjemmeblegning er 2500 kr.

Kontakt klinikken og book en tid til til forundersøgelse

Procedure for tandblegning med hjemmeblegning

En hjemmeblegning gennemføres over en fastlagt periode på omkring 14 dage. Du modtager udstyret til behandlingen samt instruktion fra klinikken og gentager behandlingen dagligt derhjemme, i komfortable omgivelser

 1. Forud for behandlingen gennemfører vi en forundersøgelse, hvor vi vurderer behov og forventet effekt af behandlingen.
  Samtidig tager vi et aftryk af dine tænder, så vi efterfølgende kan designe en skinne, som passer til dit unikke tandsæt
 2. Når skinnen er produceret, vil du få den udleveret på klinikken sammen med blegegelen samt en instruktion i, hvordan tandblegningen gennemføres.
  Der kan udleveres 1-2 tuber DW 6% eller NW 16% til hjemmeblegning i 3-6 nætter. Nite white dental gel består af carabamid peroxid, som omdannes til hydrogen peroxid, altså brintoverilte, under brug. Derved trækkes mere farvestof ud af tanden, hvis der er noget tilbage.
  Hvis der kommer for meget gel i skinnen, kan der opstå irritation af tandkødet, dvs. rødme og ømhed. i så fald springer man en nat over til tandkødet er i orden igen.
 3. Således foregår tandblegningen derhjemme:
  • Børst tænder og brug tandtråd eller mellemrumsbørster
  • Læg en lille mængde gel, svarende til hovedet på en tandstik, i hver tandrum i skinnen
  • Hver sprøjte indeholder 6 afmålte behandlingsportioner. Brug 1 portion pr skinne
  • Placer skinnen med gel i munden
  • Når skinnen sættes på plads, skal man være varsom med at trykke alt gelen ud, blot sikre sig, at skinnen sidder helt korrekt. fjern den overskydende mængde gel med en vatpind. Bid ikke sammen på skinnen
  • Efter blegning, skylles munden og skinnerne rengøres med koldt vand og en blød tandbørste. Lig skinnerne i opbevaringsæsken.
 4. Efter at du har gennemført behandlingen kan det aftales at du kommer ind på klinikken til en kontrol, hvor vi vurderer resultatet og hvorvidt der kan være behov for en eventuel forlængelse af behandlingen

Det skal du undgå, når du gennemfører tandblegningen

Det bedste tidspunkt at bruge dagblegning er 1/2 time før du går i seng. Børst tænder inden. Så kan du roligt spise morgenmad som normalt.

Du bør undgå citrusfrugter og juice, da disse kan medføre øget følsomhed i tænderne. Disse produkter kan ændre spyttets surhedsgrad og derved medføre irritation eller forlænge blegningsprocessen.

Drik KUN vand en time efter blegning og indtag derefter KUN hvide madvarer. Efter 2 timer må du igen spise og drikke som normalt.

Hvad skal du være opmærksom på ved en tandblegning?

Ved en tandblegning kan det tage længere tid at blege den del af tanden, der er tættest på tandkødet. Denne del vil vedblive med at være den mørkeste del af tanden.

Nogle patienter oplever en øget følsomhed i tænderne og tandkødet. Hvis sådanne symptomer opstår i mere end mild grad, skal du stoppe behandlingen og kontakte klinikken.

Hvis sensitiviteten opstår, skyldtes det som regel at skinnerne udøver for stort tryk på dit tandkød, og skal derfor justeres. Du kan kontakte klinikken så vi med det samme kan få det klaret. For meget gel i skinnene kan også medføre sensitivitet. Prøv derfor at komme mindre gel i skinnen næste dag.

Hvis du føler ubehag skal du stoppe behandlingen og kontakte klinikken.

Efter endt behandling, er dine tænder sandsynligvis lidt lysere, end det endelige resultat. Det vil først fremstå efter 14 dage når emaljen igen er mættet af væde.

 

 

Bestil en tid til forundersøgelse

Vil du gerne vende tilbage til dit strålende smil?