Behandling

Panoramarøntgen

Sådan bruges panoramarøntgen hos Colosseum Tandlægerne

Hos Colosseum Tandlægerne bruger vi nogle gange en såkaldt panoramarøntgen til at danne os et overblik over patientens tænder og kæbe. Røntgen bruges dagligt på vores klinikker, men nogle gange kan det være nødvendigt at bruge en panoramarøntgen ved f.eks. diagnosticering af kæbetraumer. Ved panoramarøntgen er det nemlig muligt at se hele tandsættet, kæbeleddet og kæbehuler i to dimensioner, hvilket giver et godt overblik for tandlægen. Vi udfører ikke panoramaoptagelser som erstatning til enkelttandsoptagelser, fordi panoramarøntgen er gode til at give et overblik, men knap så gode til at vise den enkelte tand præcist. Dog kan man indstille anlægget til at kunne tage præcist snit af et lokalt område, men her ville enkelttandsoptagelser være mest optimale, hvis det udelukkende gælder præcise optagelser.

Hvad er Panoramarøntgen?

Panoramarøntgen er en optagelsestype, hvor tandlægen kan se kæber, tænder, kæbeled og bihuler. Teknikken bruges ofte før større genopbygninger af tænderne, tandretning, kirurgiske indgreb samt mere avanceret diagnostik. Optagelsen giver et overblik, som ikke kan opnås med almindelige små røntgenbilleder og den samlede strålingsdosis er mindre end ved små røntgenoptagelser af alle tænderne. Til gengæld er billederne knap så skarpe som de små optagelser og i nogle tilfælde må en panoramaoptagelse suppleres med enkelte almindelige røntgenbilleder

Selve optagelsen tager ca. 30 sekunder og er selvfølgelig smertefri. Metoden er komfortabel for patienten, da der ikke skal placeres film eller filmholdere i mundhulen, men kun en lille styrepind ved fortænderne.

Tekst er forfattet af Lars Bo Petersen Tandlæge og ph.d. i oral radiologi, Kongens Nytorv

Bestil en tandrensning

Er du usikker på, om du har brug for en tandrensning? Så kontakt din lokale klinik herunder – eller book tid med det samme.

Stråling under panoramarøntgen

Vi bruger udelukkende panoramarøntgen, når behovet er til det som f.eks. ved bestemmelse af tandrodsplacering og ikke som en del af dagligdagen. Strålingen ved behandlingen er minimal, og det svarer ca. til, at du får taget 2-3 almindelige røntgenbilleder. Der er altså ikke tale om særlig høj stråling ved panoramarøntgen.

Ofte stillede spørgsmål

Det er rigtig nemt at skifte tandlæge, og det er naturligvis HELT GRATIS. Vi sørger for at bede din nuværende tandlæge om at overføre din journal til os, så vi kan se din tandhistorik og tjekke tidligere behandlinger, hvis der bliver behov for det. Vi skal blot have din tilladelse til at måtte få den overført, og så ordner vi resten. Herudover beder vi dig blot om at udfylde et kort helbredsskema til journalen, når du kommer på klinikken første gang.

Har du akut brug for at komme til tandlægen, finder vi en tid til dig hurtigst muligt – tit hjælper vi akutte patienter mellem de planlagte aftaler. Så ring til os, hvis der opstår et akut behov. Du finder klinikken tættest på dig her.

Ja. Med en Colosseum Tandforsikring er du dækket allerede fra første behandling.

Vi kigger ikke på din tandhistorik, og fordelene bliver bedre år for år. Det første år får du dækket op til 20% af tandlægeregningerne, andet år er det op til 40%, og allerede efter 3 år er det helt op til 60%. Tandeftersyn og tandrensning får du dog allerede fra første dag dækket 100% (op til 1.250 kr. pr. år).

Du kan læse mere om Colosseum Tandforsikring og beregne prisen på din forsikring her.

Mange af vores klinikker modtager henvisninger inden for blandt andet kirurgi, parodontose og endodonti. Du kan se, hvilke klinikker der modtager henvisninger inden for de specifikke områder her.