Genvind dit smils naturlige farve

Tandblegning i Odense, Slotsgade

Hos Colosseum Tandlægerne Slotsgade tilbyder vi både ekstern blegning (ved hjemmeblegning) og intern blegning.
Her kan du læse mere om proceduren for tandblegning hos os.

Sådan foregår ekstern blegning i Slotsgade

Hos os foregår ekstern blegning som en hjemmeblegning. Ved en hjemmeblegning får du enten fremstillet individuelle blegeskinner, så de passer præcist til dine tænder, eller med færdigfremstillede skinner, som er en billigere metode, da de er lavet til at kunne passe alle. De individuelle blegskinner kan genbruges, hvorimod de færdigfremstillede kun kan bruges én gang, og derfor skal kasseres efter brug.

På klinikken tages der kliniske fotos, for at kunne dokumentere tændernes farve før blegning.

Vælger du blegning med individuelle blegskinner, skal disse først fremstilles. Dette gøres ud fra et aftryk eller et scan, som du får foretaget på klinikken, og som sendes videre til vores tandteknikere. Efter 7-14 dage får klinikken dine blegeskinner retur.

Du vil få udleveret dine blegeskinner sammen med en blegegel.

Da der skal bleges på rene tænder, vil du først få afpudset dine tænder og derefter blive grundigt instrueret i, hvordan blegeskinnen anvendes. Blegeskinnerne skal bruges 1-4 timer om dagen over en periode på 1-2 uger. Første kontrol på klinikken foretages efter 5 dage, hvor tandplejeren vurderer det foreløbige resultat. Hvis der er behov for yderligere blegning, forlænges blegeperioden og der aftales tid til ny kontrol. Så snart det ønskede resultat af blegningen er opnået afsluttes der med kliniske fotos, så vi kan dokumentere det flotte kliniske resultat.

Tal med din tandlæge eller tandplejer om hvilken form for hjemmeblegning, der passer bedst til dig.

Sådan foregår intern blegning

En intern blegning foregår udelukkende på rodbehandlede tænder, som er blevet misfarvede.

Den interne blegning foregår ved, at tandlægen fjerner fyldning og lidt af rodfyldningsmaterialet og derefter ilægger et blegemateriale. Blegematerialet forsegles med en midlertidig fyldning. Efter en uge kontrollerer tandlægen farveændringen og ilægger nyt blegemateriale. Dette gentages indtil tanden har fået den ønskede farve. Til slut laves en endelig fyldning med plast. Ved en intern blegning tages der naturligvis også kliniske fotos før og efter blegning, så effekt af behandlingen kan dokumenteres.

Er tandblegning for alle?

Vi anbefaler kun tandblegning til patienter med sunde tænder og tandkød. Det betyder, at alle former for sygdom skal være behandlet først, da man ellers med en tandblegning kan risikere at forværre eventuelle sygdomme i mundhulen. Følsomme tandhalse, syreskader eller nedsat spytsekretion kan være tilstande der gør, at vi fraråder patienter at få foretaget en ekstern blegning.

De patienter, som kan have gavn af en ekstern blegning, er f.eks. ex-rygere eller personer, som pga. indtagelse af mad/drikkevarer der indeholder farvestoffer, kan have opnået en mørkere farve af emaljen.

De patienter som kan have gavn af en intern blegning, er personer, der har fået rodbehandlet en fortand, hjørnetand eller en lille kindtand og hvor tanden nu fremstår mørk og misfarvet i forhold til de øvrige tænder.

Book en tid til forundersøgelse

Vil du gerne opnå et hvidere smil, så book en tid på klinikken i Slotsgade til en forundersøgelse