Hjertet banker for børnene

Vi støtter børnene lokalt i Roskilde

Gennem vores velgørende arbejde hos Colosseum Tandlægerne, ser vi en meget tydelig sammenhæng mellem mundhygiejne og livskvalitet. For børnenes vedkommende ser vi mange eksempler på, at kvaliteten af deres hverdag og skolegang bliver bedre, når der er fokus på at hjælpe dem med at vedligeholde en god mundhygiejne. For os er det at bidrage til velgørende arbejde mindst lige så vigtigt som at levere tandpleje i højeste kvalitet.

Vi var derfor meget glade for at vi, fra klinikken i Roskilde, fik anledning til at besøge julemærkehjemmet i slutningen af februar, hvor vi donerede 2 kasser tandpasta og 60 goodiebags med tandbørster, tandpasta, tandtråd og lidt klistermærker til børnene. For at inspirere børnene til at vedligeholde god mundhygiejne, havde vi også medbragt plakater i tandsundhed og børstning af tænder, til deres badeværelser.

To af børnene, Sif og Amina på 12 år, viste rundt i huset og fortalte om deres ophold. Både omgivelserne, børnene og de voksne på stedet, var alle helt fantastiske – og det var tydeligt at børnene trives i det trygge og rolige miljø, som de voksne er med til at skabe for dem, hver dag.

Julemærkehjemmet i Roskilde huser i alt 48 børn i alderen 7-14 og i alt er der fem julemærkehjem fordelt i Danmark. De får 2,8 % støtte fra staten om året og de skal ca. bruge 140 millioner om året, for at kunne tilbyde børnene et trygt ophold, som samtidig er gratis for familien. Kun 3,8% af pengene de modtager, bliver brugt til administration.

Vi fra klinikken i Roskilde sætter stor pris på at vi måtte besøge julemærkehjemmet og opleve børnenes glæde over at modtage de 60 goodiebags fra Colosseum Tandlægerne. Børn som desværre har det svært på grund af mobning, mistrivsel, ensomhed og lavt selvværd.

Julemærkehjemmet har et tæt samarbejde med forældrene, skoler og kommuner for at skabe et bedre miljø for børnene. På den måde prøver de at sikre at børnene også fortsat kan bevare et højt selvværd efter deres ophold på julemærkehjemmet, som varer i 10 uger. I alt sørger personalet for at følge barnets hverdag i op til et halvt år, efter at de er flyttet ind på julemærkehjemmet.

Tak til julemærkehjemmet i Roskilde for at åbne dørene

Vi fra klinikken takker personalet i Julemærkehjemmet for deres indsats overfor de børn der har brug for ekstra omsorg.
Vi vil også gerne takke Colgate for at sponsorere det tandplejerudstyr, som vi havde med til Julemærkehjemmet.