tandplejer

Tandplejer i Sønderborg og modtager af First Colosseum Chairman’s Award 2023

Tandplejer
Sønderborg
Udover at dedikere sit arbejde sig i at fremme tandsundheden gennem sit arbejde, har Irma igangsat flere good neighbour-projekter, hvor hun har hjulpet andre, som har lidt færre ressourcer. Blandt andet har hun doneret tøj til et lokalt krisecenter og udviklet foldere om god tandhyigejne på seks forskellige sprog.

Irma Kazics utrolige rejse til Zürich som en prisvindende medarbejder

Mandag den 28. august blev Irma Kazic en lokal helt, da hun delte en hjertevarm besked på LinkedIn. Hun annoncerede sin hendes store taknemmelighed over at vinde First Colosseum Chairman’s Award for Danmark og at hun i den forbindelse var blevet inviteret en tur til Jacobs Foundations hovedkontor og Colosseum hovedkontor i Zürich, sammen med hendes mand, hvor hun fik overrakt prisen. Hendes følelser omkring denne oplevelse, kunne ikke have været tydeligere: Jeg kæmper for at finde ord, der kan beskrive, hvor fantastisk denne tur var, menneskerne og de nye venner, vi fik. Det var virkelig en ære. 

Jacobs Foundations Investering i børn og unges fremtid

Colosseum Tandlægerne, hvor Irma arbejder som tandplejer, er ejet af Jacobs Foundation, en fond, der brænder for at give børn og unge over hele verden en chance for en lysere fremtid. Jacobs Foundation tror på, at uddannelse og muligheder skal være lige for alle børn, uanset deres baggrund eller indkomstniveau. De investerer i uddannelse af høj kvalitet og forsøger at transformere uddannelsessystemer for at hjælpe børn med at opnå deres fulde potentiale.  

Irma deler sin glæde og dybe forståelse for Jacobs Foundation’s mission: 

Jacobs Foundation hjælper millioner af børn og unge rundt om i verden, de investerer i fremtiden for unge, så de bliver socialt ansvarlige og produktive samfundsmedlemmer. Dette taler til mit hjerte, så jeg ønskede at være en del af det.” 

Irma Kazic

Velgørende aktiviteter som en del af organisationens DNA

Colosseum Tandlægerne er mere end blot en tandlægekæde; det er en institution, der forstår vigtigheden af at give tilbage til samfundet. De er drevet af værdierne hos Jacobs Foundation, og deres personale opfordres aktivt til at støtte lokale velgørende aktiviteter. Irma Kazic er et strålende eksempel på dette engagement. Hun har doneret tøj til krisecenter og Mødrehjælpen og skabt foldere om tandhygiejne på flere sprog og har således viet sin tid og energi ved siden af arbejdet til velgørende aktiviteter. 

Irma forklarede hendes motivation bag hendes velgørende aktiviteter: “Alle kan havne i en situation, hvor de har brug for hjælp. Derefter er det vigtigt for mig at hjælpe dem, der har brug for det, når jeg selv kan.” 

Chairman’s Award - En Anerkendelse af Ekstraordinær Indsats

Jacobs Foundation har indført Chairman’s Award for Colosseum Tandlægerne, og Irma Kazic blev den første modtager. Denne pris er tildelt medarbejdere, der har vist ekstraordinært engagement i at gøre noget godt for lokalsamfundet. Det viser, at organisationen ikke kun taler om sine værdier, men også handler i overensstemmelse med dem. 

Da Irma fik en mail fra Jens Mondrup (CEO hos Colosseum Tandlægerne) om at hun havde modtaget prisen, kunne hun ikke tro sine egne øjne: “Da jeg fik mailen fra Jens om, at jeg havde vundet, troede jeg først, at det var spam-mail. Da det gik op for mig, hvad det handlede om, kunne jeg slet ikke lade være med at grine, og jeg har været blæst helt bagover lige siden.” 

En Uforglemmelig Rejse til Zürich

Irma Kazic og andre prisvindende medarbejdere blev behandlet som royalties under deres tur til Zürich. Fra luksuriøse transporter til eksklusive restauranter og spændende aktiviteter i de schweiziske alper i byen Davos, blev hver dag fyldt med overraskelser. 

Irma beskriver deres oplevelser: “Fra vi landede i Schweiz, til vi tog hjem, var der bare fuld service på. Allerede fra vi landede i Schweiz, stod der en chauffør med jakkesæt på og holdt en tablet med mit navn på, og så blev vi ført ud i en Mercedes. Det var mere end man kan drømme om.” 

Ceremonien, som Irma og de andre prisvindere deltog i, var en uforglemmelig begivenhed. I hjertet af Zürich blev de hyldet for deres dedikation til velgørenhedsarbejde: “At stå på scenen og modtage prisen foran en sådan forsamling var surrealistisk. Jeg følte mig både ydmyg og fyldt med stolthed over at repræsentere Colosseum Tandlægerne og Jacobs Foundation.” 

En af højdepunkterne på turen var en dag i de majestætiske schweiziske alper i Davos. Irma og hendes medvindere oplevede det storslåede landskab og frisk luft, der inspirerede dem endnu mere til at fortsætte deres velgørende arbejde. “Alperne var som noget fra en eventyrbog. Vi gik på vandreture, og udsigten var betagende. Det var som at træde ind i en drøm,” sagde Irma. 

En anden uforglemmelig oplevelse var en aften på en schweizisk restaurant i alperne, som ellers var lukket for sæsonen, men som havde åbnet eksklusivt for deltagerne fra Colosseum Tandlægerne og Jacobs Foundation. Ved middagen deltog Patrick, som er CEO ved Colosseum Dental Group og Irma var imponeret over hans dybe interesse og nærvær i løbet af hele ugen: ”Jeg var meget overrasket over hvor nærværende og nede på jorden Patrick var. Han var med til rigtig mange af aktiviteterne og også da vi var ude at spise. Hver gang gav hans sig tid til at snakke med os alle sammen og han fortalte os de vildeste historier om sit liv.” 

Et Sammenhold på Tværs af Grænser

Irma Kazic og de andre prisvindende medarbejdere, der deltog i turen til Zürich og Davos, oplevede mere end bare velgørenhed og anerkendelse. De delte også øjeblikke og skabte unikke venskaber, der overskred sprog- og landegrænser. Som Irma forklarede: “Der var et sammenhold blandt os, der var inviteret, som var ud over det sædvanlige. Vi kom fra otte forskellige lande og talte derfor hver sit sprog. Alligevel var der med det samme et enormt sammenhold blandt os alle.” Irma og hendes mand blev også en del af en lille gruppe med to andre par, og de delte en dyb forbindelse gennem deres fælles oplevelser. Irma sagde: “Det er noget af det bedste, jeg tager med mig fra turen, at jeg har fået nogle helt unikke venskaber.” 

Jacobs Foundation's Fortsatte Engagement i Velgørenhedsarbejde

Jacobs Foundation’s engagement i velgørende aktiviteter stopper ikke med denne prisuddeling. Deres 2030-strategi indebærer en investering på 500 millioner schweiziske francs i løbet af de næste ti år for at støtte uddannelse af høj kvalitet og forvandle uddannelsessystemer verden over. De er fast besluttede på at give børn og unge mulighederne for at opfylde deres fulde potentiale. 

Irma Kazic delte sin indsigt i Jacobs Foundation’s arbejde: “Efter min oplevelse er det blevet meget tydeligt, at de værdier, Jacobs Holding står for, ikke bare er noget, de siger, men at de rent faktisk udlever dem og både ser og værdsætter de mennesker, der bakker om værdierne. Også selvom vores projekter synes så små, set i perspektiv til de velgørende aktiviteter, som Jacobs Foundation i øvrigt gennemfører, er det tydeligt, at hvert bidrag tæller. 

En Fortsættelse af Velgørenhedsrejsen

Irma Kazic og hendes kolleger fra Colosseum Tandlægerne er vendt hjem fra Zürich med en dybere forståelse for vigtigheden af velgørenhedsarbejde og værdierne, som Jacobs Foundation repræsenterer. Deres oplevelse i Schweiz har givet dem inspiration og energi til at fortsætte deres engagement i at hjælpe dem, der har brug for det mest. 

Irma sammenfattede sin rejse og dens betydning: “At blive anerkendt for vores indsats og opleve den skønhed i Zürich har fyldt os med taknemmelighed. Det har også forpligtet os til at fortsætte med at gøre en forskel i vores eget samfund. Vi vil arbejde endnu hårdere for at støtte dem, der har brug for hjælp, og for at skabe en bedre fremtid for børn og unge, hvor end de er. 

Book en tid online

Er det tid til et tandeftersyn?

Book din tid hos Colosseum Tandlægerne Aalborg

Vil du vide mere?

Jacobs Foundation er et af flere familieejede foretagender, som er grundlagt af Klaus J. Jacobs og hans familie i 1989. Familien står blandt andet bag brands såsom Jacobs coffee, Milka, Toblerone og Adecco. I 2001 valgte Klaus at overskuddet fra alle hans aktiver, skulle gå til velgørenhed gennem Jacobs Foundation. Han havde i mellemtiden været stærkt optaget af at fremme uddannelse og ungdomsudvikling og modtog adskillige priser for hans exceptionelle forskning og indsats indenfor området 

Colosseum Chairman Award er en pris som gives hvert år til medarbejdere i Colosseum Dental Group, som har gjort en indsats for at fremme sundhed og trivsel i lokalsamfundet. Udover Colosseum Tandlægerne i Danmark, ejer Jacobs Foundation også tandklinikker i Belgien, Finland, Frankrig, Tyskland, Italien, Norge, Sverige, Schweiz, Holland, England og USA. I hver af de 11 lande, som repræsenterer Colosseum Dental Group, har en medarbejder vundet prisen for at gennemføre velgørende aktiviteter på eget initiativ. Blandt andet har Irma doneret tøj til lokale krisecentre, samt udviklet foldere om forebyggende tandpleje på seks forskellige sprog. 

Jacobs Foundations 2030-strategi er baseret på en række mål, som blandt andet indebærer at 5 millioner børn indenfor kakaoindustrien skal have adgang til kvalitetsuddannelse. For at nå dette mål, forventes det at 10.000 skoler kan tilbyde undervisning i hele kakaobæltet samt at der udvikles en national politik om kvalitetsuddannelse (læs mere her).