Vælg en tandkrone til en revnet, nedslidt eller rodbehandlet tand

Den yderste del af en tand kaldes for en tandkrone, og hvis denne ydre del er blevet beskadiget, eller dens tilstand på anden vis er dårlig er det en mulighed at erstatte den naturlige tandkrone med en kunstig. En kronebehandling er med til at styrke sundheden i din mund, og det er en utrolig holdbar løsning, der skåner og bevarer tanden. Oftest anbefaler vi tandkroner til en tand, der er revnet, nedslidt eller rodbehandlet – det kan også være ved tænder, hvor plomberne er skiftet igen og igen, og de fortsat er til besvær, eller der til sidst ikke er meget tand tilbage at reparere på.

Vælg selv udtrykket på din tandkrone

Der findes en lang række forskellige kroner, som alle har samme funktion, men som dog adskiller sig i materiale. Overordnet er der tre forskellige tandkroner at vælge imellem:

  • Porcelænskroner/fuldkeramiske: denne kronetype er udelukkende fremstillet af porcelæn og er en af de nyere typer i Danmark – den sikrer et naturligt look
  • Guldkroner: som navnet antyder er denne krone fremstillet i guld og er særdeles stærk
  • Metalkeramikkroner: denne type er fremstillet af to materialer, inderst et ædelmetal og yderst porcelæn. Den kan bruges på næsten alle tænder og har god, lang holdbarhed

Grundet de forskellige egenskaber ved hver variant varierer prisen på tandkroner en del. Prisen afhænger først og fremmest af det materiale, kronen er lavet af, og derefter hvilken tand, der skal have en tandkrone. Inden vi går i gang, taler vi naturligvis med dig om prisen, og du får et overslag, så der ikke er nogen overraskelser.

Forskellen på tandkroner og tandbroer

Du undrer dig måske over, hvad forskellen på disse to behandlingsmuligheder er, eftersom de begge har at gøre med en hel eller delvis erstatning af en dårlig tand. Tandkroner anvendes, når der fortsat er en del af den naturlige tand tilbage, og de laves samtidigt også enkeltvis. Tandbroer er derimod en række af kroner, der er loddet sammen, og som er afhængig af nabotænder, som broen sættes fast på.

Du er mere end velkommen til at rette alle dine spørgsmål til os i klinikken, så vi kan hjælpe dig med bedre at forstå diverse aspekter af behandlingen.

Disse klinikker tilbyder denne behandling