En tandprotese er en glimrende løsning for dig, som er blevet helt eller delvist tandløs.

For mange mennesker er et helt og rent smil en vigtig del af deres selvopfattelse. Derfor tilbyder vi naturligvis også en behandling til dig, der enten grundet alder, uheld eller en usund mundhygiejne har mistet hele eller store dele af dit tandsæt.

Der findes forskellige typer af tandproteser, der er designet til at dække forskellige behov, og hos Colosseum Tandlægerne tilbyder vi derfor en grundig konsultation, inden vi sammen afgør, hvad den bedste løsning er for dig.

 

Hvad er en tandprotese?

En tandprotese er en erstatning for en eller flere af dine manglende, naturlige tænder. Faktisk er tandproteser en del mere normalt, end hvad mange tror. Der er nemlig ikke ret mange, som er så heldige at bevare alle deres naturlige tænder gennem hele livet.

Tandproteser er aftagelige, så man selv kan tage dem ud, når man ønsker det. Som udgangspunkt skal den altid tages ud om natten, da der ellers er risiko for dannelse af svamp i mundhulen.

 

Forskellige typer af tandproteser

Hos Colosseum Tandlægerne tilbyder vi flere forskellige former for tandproteser, så vi kan finde den løsning, der passer allerbedst til din situation. Helt overordnet er alle proteseløsninger en behandlingsform, der erstatter mistede og/eller dårlige tænder, og som kan tages ud af munden.

Vi kan tilbyde tre forskellige slags tandproteser: Delprotese, helprotese og en straksprotese.

Delproteser

En delprotese er til dig, der stadig har enkelte, sunde tænder tilbage. Protesen kan nemlig hæfte sig på dine sunde tænder ved hjælp af bøjler eller tryklåse. Det er en stabil protese, som altså giver mulighed for at bevare dine tilbageværende tænder, samtidig med at det er muligt at udvide protesen løbende, hvis behovet opstår. 

Helproteser

En helprotese er i stedet til dig, der er helt tandløs, eller som har enkelte tænder tilbage, der ikke kan bevares til en delprotese. I begge tilfælde er målet at opnå et færdigt resultat, der tager sig så naturligt ud som muligt.

Straksprotese

Hvis det vurderes, at du skal have trukket dine sidste, dårlige tænder ud, inden du kan få en helprotese, behøver du ikke bekymre dig om at gå tandløs i perioden efter udtrækningen. Vi tilbyder en midlertidig straksprotese til dig, der beskytter de åbne sår efter tandudtrækningen, inden din egen helprotese er færdigfremstillet.

 

Tandproteser fremstillet specielt til din mund

Uanset hvilken af ovenstående løsninger du vælger, får du en tandprotese, som altid er fremstillet nøjagtigt til din mund. Via aftryk bliver de lavet specielt til dig, så det sikres, at de suger sig ordentlig fast og passer til gummen. Derfor vil du altså heller ikke opleve, at tandprotesen sidder løst eller dårligt på anden måde, da den matcher din mund fuldkommen.

 

Hvad koster en tandprotese?

Prisen på en tandprotese kan variere en del, og det afhænger selvfølgelig af, hvor omfattende en løsning du har brug for. Dit tandsæt afgør således prisen.

 

Kan man se, at jeg har fået en tandprotese?

Alle vores tandproteser bliver lavet i farver og former, som er så naturtro som overhovedet muligt. Det gør vi selvfølgelig for, at protesen skal ligne dine tidligere tænder mest muligt. Generelt set kan man gøre en del for at få tandprotesen til at ligne dine tidligere tænder.

Dels kan man tage et aftryk af dine tænder, inden de trækkes ud, men man kan også efterligne eventuelt mørkere tænder eller kroner, så det bliver meget svært at se, at du har en tandprotese.

Uanset hvad vil tandprotesen blive lavet fuldkommen efter dine ønsker, så du får den løsning, du er mest tilfreds med.

 

Husk den gode mundhygiejne, når du har en tandprotese

Mundhygiejne er altid super vigtigt, men det er ekstra vigtigt, når man har en tandprotese. Det er nemlig med til at sikre, at man får det optimale ud af protesen. Derfor skal både mundhule og tandprotese holdes rene for at undgå en svampeinfektion, der giver en brændende og sviende fornemmelse. Og en svampeinfektion kan meget hurtigt opstå, hvis man ikke har styr på mundhygiejnen, når man bruger en tandprotese.

Derfor bør du altid skylle din mund grundigt, inden du putter tandprotesen i, når du står op om morgenen. Skyld derudover ofte grundigt efter, når du har spist, og inden du lægger dig til at sove for at sikre, at der ikke sidder madrester eller andet, der kan skabe irritation og gener.

 

Sådan vedligeholder og rengører du din tandprotese

Uanset hvilken proteseløsning du har, er det også vigtigt, at selve tandprotesen får pleje og holdes ren på samme vis som naturlige tænder. Det gør man både for at holde protesen ren og pæn, men det gavner også holdbarheden, hvis man passer ordentligt på den.

Derfor anbefaler vi, at du rengør tandprotesen både før og efter brug. Skyl først med kold vand, vask derpå med mild sæbe og brug en tandbørste til få sæben godt rundt i protesen. Skyl derefter protesen af igen, så al sæben fjernes.

Som nævnt tidligere er det en god idé at tage protesen ud, inden man lægger sig til at sove. Vi anbefaler, at du enten lægger den i en tør, beskyttende æske eller blot i noget koldt vand.

Vi står også klar til at give dig en grundig instruktion i, hvordan protesen skal rengøres, så du ikke vill være i tvivl om dette.

 

Få lavet tandproteser i hele landet

Hos Colosseum Danmark har vi 30 klinikker fordelt over hele landet, så du altid kan finde en klinik i nærheden af dig, der kan hjælpe dig med at få lavet en tandprotese. Du kan se præcis, hvor i landet vi befinder os lige her.

Hvis du vil se, hvad vores tidligere patienter siger om os, kan du kigge på vores Trustpilot, hvor vi har over 200 anmeldelser.

Disse klinikker tilbyder denne behandling