Tandprotese – en løsning til dig, der er helt eller delvist tandløs

For mange mennesker er et helt og rent smil en vigtig del af deres selvopfattelse. Derfor tilbyder vi naturligvis også en behandling til dig, der enten grundet alder, uheld eller en usund mundhygiejne har mistet store dele af eller hele dit tandsæt. Der findes forskellige typer af tandproteser, der er designet til at dække forskellige behov, og hos Colosseum Tandlægerne tilbyder vi derfor en grundig konsultation, inden vi sammen afgør, hvad den bedste løsning er for dig.

Delproteser og helproteser

Helt overordnet er alle proteseløsninger en behandlingsform, der erstatter mistede og/eller dårlige tænder, og som kan tages ud af munden. En delprotese er til dig, der stadig har enkelte, sunde tænder tilbage, som protesen kan hæfte sig på ved hjælp af bøjler eller tryklåse. En helprotese er i stedet til dig, der er helt tandløs, eller som har enkelte tænder tilbage, der ikke kan bevares til en delprotese. I begge tilfælde bestræber vi os på at opnå et færdigt resultat, der tager sig naturligt ud.

En straksprotese til dig, der venter på din nye protese

Hvis det vurderes, at du skal have trukket dine sidste, dårlige tænder ud, inden du kan få en helprotese, behøver du ikke bekymre dig om at gå tandløs i perioden efter udtrækningen. Vi tilbyder en midlertidig straksprotese til dig, der beskytter de åbne sår efter tandudtrækningen, inden din egen helprotese er færdigfremstillet.

Vedligeholdelse og rengøring af din protese

Uanset hvilken proteseløsning du har, så er det vigtigt, at protesen får pleje og holdes ren på samme vis som naturlige tænder. Protesen tager du derfor ud og børster og skyller – gerne efter hvert måltid. Vi står også klar til at give dig en grundig instruktion i, hvordan protesen skal rengøres, så der ikke er noget overladt til fortolkningen.

Disse klinikker tilbyder denne behandling