Parodontose er en folkesygdom

Ca. 40% af befolkningen rammes af parodontose, oftest personer over 40 år. Lidelsen starter som en betændelse med blødning fra tandkødet og fordybede tandkødslommer. Stoppes betændelsen ikke, breder den sig til den knogle, tænderne er fastgjort til, hvorved denne trækker sig tilbage. Til sidst vil tænderne blive løse og falde ud.

Behandling af parodontose går ud på at stoppe nedbrydningen af knoglen. Dette gøres ved omhyggelig og hyppig instruktion i hjemmetandpleje, grundig og udvidet tandrensning og tandrodsrensning af de dybe tandkødslommer.

Disse behandlinger foretages af tandplejeren, der er specieluddannet til netop dette.

I nogle få tilfælde kan det være nødvendigt med et kirurgisk indgreb, for at forsøge at genopbygge det tabte knoglevæv. Denne behandling foretages af tandlægen.

Uddybende forklaring

En stor del af befolkningen lider af parodontose i varierende grad. Parodontose er betændelse omkring tænderne, der medfører, at den knogle, som tænderne sidder fast i, mistes. Ved parodontale sygdomme bliver tandkødslommerne dybe (5 mm dybe og derover – normalen er 1-3 mm), således at det bliver vanskeligt/umuligt for patienten at rengøre effektivt om tænderne. Behandling af parodontose går ud på at stoppe nedbrydningen af knoglen. Dette gøres ved omhyggelig og hyppig instruktion i hjemmetandpleje, grundig tandrensning og tandrodsrensning af de dybe tandkødslommer.

Disse behandlinger foretages oftest af tandplejeren, i samarbejde med tandlægen.

Vi vil derefter tilbyde dig en løbende parodontosebehandling, der tilpasses til dit behov, og vi vil rådgive dig om din daglige tandpleje.

Undersøgelser viser at 98 ud af 100 tænder mistes på grund af skadelige bakterier, og kun 2 ud af 100 tænder mistes på grund af traumer/ulykker. At forebygge og behandle tandsygdomme er derfor vigtigt.

 

Lær mere om, hvordan parodontose forebygges her.

Disse klinikker tilbyder denne behandling