Sådan bruges panoramarøntgen hos Colosseum Tandlægerne

Hos Colosseum Tandlægerne bruger vi nogle gange en såkaldt panoramarøntgen til at danne os et overblik over patientens tænder og kæbe. Røntgen bruges dagligt på vores klinikker, men nogle gange kan det være nødvendigt at bruge en panoramarøntgen ved f.eks. diagnosticering af kæbetraumer. Ved panoramarøntgen er det nemlig muligt at se hele tandsættet, kæbeleddet og kæbehuler i to dimensioner, hvilket giver et godt overblik for tandlægen. Vi udfører ikke panoramaoptagelser som erstatning til enkelttandsoptagelser, fordi panoramarøntgen er gode til at give et overblik, men knap så gode til at vise den enkelte tand præcist. Dog kan man indstille anlægget til at kunne tage præcist snit af et lokalt område, men her ville enkelttandsoptagelser være mest optimale, hvis det udelukkende gælder præcise optagelser.

Sådan foregår panoramarøntgen

Når du skal have en panoramarøntgen, tager det kun få sekunder. Man tager røntgen uden for munden, hvilket vil sige, at man ikke har film inden i munden. Patienten placeres blot i anlægget, som kan placeres præcist ved hjælp af laserlys. Maskinen kører herefter rundt om kæben, og i løbet af under 20 sekunder har man optagelserne digitalt. Det er meget normalt, at man får den slags optagelser inden f.eks. en kirurgisk operation, fordi man på den måde kan minimere risici ved den gældende behandling.

Stråling under panoramarøntgen

Vi bruger udelukkende panoramarøntgen, når behovet er til det som f.eks. ved bestemmelse af tandrodsplacering og ikke som en del af dagligdagen. Strålingen ved behandlingen er minimal, og det svarer ca. til, at du får taget 2-3 almindelige røntgenbilleder. Der er altså ikke tale om særlig høj stråling ved panoramarøntgen.

Disse klinikker tilbyder denne behandling