Professionel fjernelse af visdomstænder

Ofte sker det, at fremkomsten af visdomstænder giver anledning til problemer med tandkødslommerne og evt. smertefuld betændelse i tandkødet.

Mange gange er det i et sådan et omfang at kun en operativ fjernelse af visdomstanden er løsningen.

Vi har stor erfaring i at fjerne visdomstænder, – men også i at vejlede dig i den rette pleje af tænder og tandkød, i de tilfælde hvor der rent faktisk er plads til visdomstanden.

SÅDAN BØR DU FORHOLDE DIG EFTER FJERNELSEN AF VISDOMSTAND

SÅRET BØR LADES I RO
Undgå al berøring med fingre, lommetørklæder eller lignende. Undgå ligeledes at “suge” i såret. Du bør holde dig i ro og undgå varm mad og drikke.​

TANDBØRSTNING
Bør undlades i det opererede område, men bør foretages forsigtigt på de andre tænder.

SMERTER
Kan forekomme de første dage. Tag smertestillende tabletter efter behov.

ALKOHOL
Fortynder blodet og øger risikoen for blødning. Vent derfor minimum 36 timer efter operation med at nyde alkohol.

MUNDSKYLNING
​Der skylles med klorhexidin mundskyllevæske morgen og aften. Undlad at skylle 1 time før og efter tandbørstning, da tandpasta ophæver virkningen. Man kan ofte se et hvidligt område ved operationssåret. Dette er ikke betændelse, men begyndende sårheling.​

HÆVELSE
Forekommer ofte efter operation og kan vare i 2 – 3 dage. Denne hævelse er ikke udtryk for betændelse. Hævelsen kan formindskes den første dag, ved at lægge ispose pakket ind i klæde på kinden.

SPISNING
Den første dag bør indskrænkes til flydende, kold kost – de efterfølgende par dage blød kost.​

BLØDNING
Kan forekomme moderat den første dag. Hold dig i ro. Hold hovedet højt, læg evt. en ekstra pude under hovedet om natten. Ved kraftigere blødning kan man – med omhyggeligt renvaskede fingre – anbringe en steril gazetampon på såret, og bide hårdt sammen.

Hold hovedet højt og munden lukket i 1/2 time, og læg et koldt omslag på kinden. Hjælper dette ikke, gentages ovenstående behandling.

RYGNING
Bemærk at tobaksrygning nedsætter sårhelingen, og bør begrænses til et minimum i helingsperioden.​