Operativ fjernelse af visdomstand: skånsom behandling og grundig vejledning

Mange danskere vil opleve, at tandlægen anbefaler, at man får fjernet en eller flere visdomstænder. Den hyppigste årsag til, at vi hos Colosseum Tandlægerne anbefaler en operativ fjernelse af en visdomstand, er akutte bakteriesamlinger, der forårsager betændelse, hævelse og stærke smerter. Det kan også være, at dine visdomstænder gror skævt, og derfor irriteret mundhulen, eller at de er i vejen for andre tænder. Erfaringer viser, at det ofte er en fordel at fjerne visdomstænder i en ung alder, hvor man heler hurtigere. Hos Colosseum Tandlægerne tilbyder vi en skånsom behandling og en grundig, faglig vejledning.

Proceduren bag fjernelse af visdomstænder

Det er ganske smertefrit at få fjernet visdomstænder. Det foregår under lokalbedøvelse, så du ikke vil opleve nogen smerte under selve indgrebet. Selve proceduren består i, at der lægges et snit i tandkødet, der efterfølgende syes med 2-4 sting, der fjernes efter en uge. Du vil fornemme lidt tryk og træk i området, men ellers gør det ikke ondt. Du er meget velkommen til at tage en ven med som støtte, hvis du er særligt nervøs, og vi tilbyder også beroligende medicin, hvis du ønsker dette.

Sådan bør du forholde dig efter fjernelse af visdomstand

Når bedøvelsen tager af efter cirka 3 timer, vil du opleve lettere smerter og ømhed i og omkring operationsstedet. Du får en recept på smertestillende medicin, der vil hjælpe med at mildne ømheden. Typisk er smerterne værst to dage efter behandlingen, fordi tandkødet omkring såret er hævet – det er en del af den naturlige helingsproces. Her er ting, du bør undgå efter operationen:

  • Undlad helt at bruge tandbørste på stedet første dag og gør det efterfølgende med forsigtighed
  • Kosten skal den første dag være flydende eller blød og ikke varm
  • Rygning øger risikoen betydeligt for, at såret lukker sig langsommere
  • Mundskylning skal de første to dage foretages meget forsigtigt

Hos Colosseum Tandlægerne tager vi os godt af dig og vejleder dig i tiden efter behandlingen.

Disse klinikker tilbyder denne behandling