Tandlæge med speciale i avanceret kirurgi og protetik

Partnertandlæge
Tand- mund- og kæbekirurg
Hørsholm
Lars Nygaard er uddannet tandlæge på Københavns Tandlægeskole i 1993 og arbejder som tandlæge på vores klinik i Hørsholm (partnertandlæge og medejer siden 1998)

Om Lars Nygaard

  • Lars har en fortid som afdelingstandlæge i 11 år på henholdsvis Tand – Mund og Kæbekirurgisk afdeling, samt en Specialklinik for Kæbeprotetik på Københavns Tandlægeskole. Specialklinikken for Kæbeprotetik behandler udelukkende hoved- og halskræft patienter.
  • Han har 27 års erfaring med at behandle cancerpatienter, og modtager henvisninger af tandbehandling hos medicinsk kompromitterede patienter bl.a. hoved-hals cancer, syndrompatienter og andre med alvorlige lidelser.
  • Lars modtager i øvrigt henvisninger fra tandlæger i alle former for kirurgi og implantater, samt alle former for avancerede protetiske (kroner/broer og proteser) behandlinger.
  • Lars har igennem 20 år afholdt efteruddannelseskurser for tandlæger og han underviser desuden på Tandlægeskolen, hvilket han har gjort i 11 år.
For tandlæger - Opret henvisning

Bestil en tid i Hørsholm

Kontakt klinikken i Hørsholm, hvis du har behov for at booke et eftersyn eller en behandling.

Book tid online

Behandling af cancerpatienter

Lars har en lang erfaring med at behandle cancerpatienter og har i 16 år kæmpet for en ændring af Sundhedslovens § 166.

Af samme grund har Lars op til flere gange medvirket i TV2 Nyhederne i 2023, da medierne blev opmærksomme på, at hver anden kræftpatient får afslag fra Regionen om økonomisk støtte til tandbehandling efter et kræftbehandlingsforløb.

 

“For at få en bevilling over § 166.1 er der et voldsomt dokumentationskrav. Dvs. man skal indhente gamle tandlægejournaler, gamle røntgenbilleder, hyppighed i disse tandlægebesøg, epikrise for sygdom, stråle skema, nuværende tandlægejournal og nuværende røntgen. Med andre ord, loven fungerer som en forsikring, hvor du nidkært bliver vejet om du “fortjener” en bevilling.”

Lars Nygaard

Book en tid i Brøndby

Skal du bestille en tid til tandeftersyn eller behandling i Brøndby?

Book tid i Brøndby

Interview med Lars Nygaard

Det logiske ville være, hvis man politisk besluttede sig for, at hvis du får en hoved-halskræft diagnose og skal i gang med en behandling, så får du automatisk også en tandplan, så du ved præcis hvad der skal ske før, under og efter behandlingen“.

Sådan fortæller Lars Nygaard i et interview med Dentakurser, hvor han deler sine indsigter omkring arbejdet med hoved-halskræft patienter.

I interviewet fortæller Lars også om, hvordan han er kommet til at arbejde med patientgruppen igennem hele hans karriere.

Du kan se og hør interviewet hos Dentakurser

En del af Colosseum Tandlægernes rådgivende organ

Sammen med seks andre Colosseum tandlæger indgår Lars Nygaard i Colosseum Tandlægernes Advisory Board, som skal sikre at kvaliteten af alle behandlinger, samarbejder og leverandøraftaler, så vi fortsat kan give patienterne den bedst mulige behandling. Medlemmerne i Advisory Board er nøje udvalgt på baggrund af deres tandlægeerfaring og deres opgave er således at rådgive alle 30 klinikker hos Colosseum Tandlægerne.