Tandlæge og professor i parodontologi

Andreas Stavropoulos er tandlæge på klinikken på Kongens Nytorv. Han er professor i parodontologi ved Institut for Parodontologi ved tandlægeskolen i Malmö og har forskellige internationale poster bag sig.

Andreas Stavropoulos, PhD, dr.odont., er professor i Parodontologi ved Malmø Universitet og tidligere præsident for European Federation of Periodontology (EFP), med en imponerende baggrund på 234 videnskabelige publikationer.

Født i Grækenland, blev Andreas uddannet som tandtekniker og tandlæge, før han fortsatte sin videreuddannelse ved avd. for Parodontologi, Aarhus Universitet, i slutningen af 90’erne. Han opnåede både sin ph.d. og senere sin dr.odont. fra samme institution. Efter næsten 16 år i Aarhus, blev han i 2012 ansat som professor i parodontologi ved Malmø Universitet. Han er desuden adjungeret professor ved Universitetet i Wien og Universitetet i Bern. For de sidste 10 år har han haft base i København.

Andreas’ ekspertiseområder inkluderer parodontalkirurgi, regenerativ parodontalkirurgi, behandling af periimplantitis, implantologi og knogleopbygning.

Professor Andreas Stavropoulos modtager henvisninger i behandling af:

Periimplatitis (knoglesvind omkring implantater)

Parodontitis, herunder parodontalkirurgi- og regenerativ parodontakirurgi (f.eks. emdogain).

Mucogingival kirurgi omkring tænder & implantater – mikrokirurgisk omlægning af tandkød omkring tandrod & implantat

Tandlæge viser røntgen til patient på tandklinikken

Klinisk indblik: Bevaring af implantater gennem effektiv knoglehåndtering

Casen nedenfor viser, hvordan Andreas Stavropoulos forbedrede sundheden for en patient med implantater, hvor infektionen med knogletab omkring implantaterne var en bekymring. Vedvarende infektion og knoglesvind kunne have resulteret i tabet af de værdifulde implantater, der erstatter tidligere mistede tænder. Et implantat er en betydelig investering, og vores mål er at bevare og forlænge dets levetid på den mest optimale måde.

Vi specialiserer os i at skabe og opretholde sunde forhold omkring implantater ved at behandle infektionen og dermed stoppe knoglenedbrydning og, om muligt, gendanne knoglestrukturen for øget stabilitet og forbedret langvarige behandlingsresultat. Sunde forhold er defineret ved fravær af pus, blødning omkring implantatet samt tandkødslommer, der ikke overstiger 5 mm.

Det første billede giver dig et indblik i patientens mund og hvordan vi nøje undersøger og måler dybden af tandkødslommerne omkring implantatet. Røntgenbilleder afslører betydeligt knoglesvind omkring det bagerste implantat. På røntgenbillederne ses defekten på det bagerste implantat, som er indikeret med den gule stiplede linje. Efter vores behandling ser du tydeligt, hvordan Andreas har formået at genopbygge knoglestrukturen omkring implantatet, hvilket ikke kun styrker det, men også forbedrer patientens samlede sundhedstilstand.

Som tandlæge på Universitetsklinikken oplevede jeg begrænsninger i kliniktid og patientbehandling, og jeg længtes efter et større fokus på at hjælpe patienter. Da jeg besluttede mig for at søge en stilling som tandlæge i privat praksis, pegede pilen med det samme på Colosseum Tandlægerne, da koncernen er kendt for den høje faglighed blandt personalet og den høje kvalitet i deres behandlinger. Det var således naturligt for mig at blive en del af denne gruppe af dygtige tandlæger.

Andreas Stavropoulos

Book en tid på Kongens Nytorv

Kontakt klinikken for at booke en tid til forundersøgelse eller behandling

Kontakt klinikken