Porcelænskroner og indlæg på én dag med Cerec.

Vi har allerede i mange år arbejdet med Cerec på Colosseumklinikken.

Teknologien som er baseret på det, man kalder CAD/CAM, er udviklet i Schweiz for mange år siden og siden videreudviklet af firmaet Sirona i Tyskland.

Med denne teknologi er det muligt at lave kroner og indlæg, der er tandbesparende.

Hvis det vurderes, at tanden har brug for en krone eller et Indlæg, klargøres tanden på en tandbesparende og naturligvis smertefri måde med boremaskinen.

Herefter tages der billeder af tanden. Disse billeder konverteres til data, som oploades direkte til et computerprogram. Ved hjælp af disse data kan de fotograferede tænder ses som en forstørret 3-D model, så alle detaljer kan ses.

Ud fra denne model indtegnes grænsen til, hvor kronen eller indlægget skal gå til. Kronen/indlægget designes derefter af tandlægen, så den ligner en tand.

Der sættes en porcelænsblok i en maskine, der fræser det/den designede indlæg/krone. Kronen/indlægget skal efter fræsning lakeres og males, så denne ligner en tand.

For at opnå den rigtige farve og styrke skal kronen brændes i en ovn, som er lavet til formålet. Efter brænding skal porcelænet køle af. Kronen/indlægget er så klar til at cementere på tanden.

Den porcelæn, vi oftest bruger, hedder E-max. Valget af denne type porcelæn er valgt ud fra styrke og æstetik. Valget af materiale, er altid baseret ud fra, hvad der er bedst fortanden og dermed også patienten.

På linket nedenfor kan I se, hvordan en sådan krone udføres.

 

https://youtu.be/l13iu363eEI