Behandling

Rodspidsbetændelse i tand med krone

Hvis du står i den ubehagelige situation at mistænke, at du har rodspidsbetændelse  i en tand med en krone, så er det naturligt at føle en vis bekymring for, om det overhovedet kan behandles. Men fortvivl ikke! Vi har gode nyheder til dig.

Det er nemlig muligt at få behandlet rodspidsbetændelse i en tand med krone, uden at tanden skal hives ud – også selvom det dog kan være mere besværligt end i en tand uden krone. Men det er afgørende, at du ikke ignorerer mistanken om rodspidsbetændelse, da det kan føre til ubehag og alvorlige komplikationer for både dine tænder og generelle sundhed.

Hvis du oplever symptomer på rodspidsbetændelse, så bør du hurtigst muligt søge hjælp hos en tandlæge. Hos Colosseum Tandlægerne står vi altid klar til at hjælpe dig med at få afklaret situationen og få gjort noget ved problemet. Med vores store erfaring og kompetente personale er vi i stand til at diagnosticere og behandle rodspidsbetændelse effektivt, så du kan slippe af med betændelsen og undgå yderligere komplikationer, også selvom der er en krone i den tand, der er angrebet af betændelsen.

Symptomer på rodspidsbetændelse

Rodspidsbetændelse kan føles på en række forskellige måder. Nogle har flere symptomer og døjer med mange gener, mens andre intet mærker. Herunder har vi oplistet nogle af de typiske symptomer på rodspidsbetændelse.

  • Ømhed ved berøring af den betændte tand
  • Øget følsomhed overfor varme og kulde
  • Hævelse i tandkødet
  • Ubehag ved at tygge på den berørte tand
  • Forbigående eller konstant tandpine
  • Tanden ændrer farve
  • Pus-udledning fra tandkødet

Hvis du oplever nogle af disse symptomer, kan det altså være tegn på, at du har rodspidsbetændelse. Derfor bør du hurtigst muligt kontakte din tandlæge, så der kan blive taget hånd om problemet og minimere risikoen for yderligere komplikationer.

Hvad gør man ved rodspidsbetændelse i en tand med krone?

I princippet er behandlingen af rodspidsbetændelse i en tand med krone ikke meget anderledes fra behandlingen af en tand uden krone. Uanset om løsningen er en rodbehandling eller en rodspidsoperation, vil den foregå på omtrent samme måde.

Dog skal man nok indstille sig på, at man skal have en ny krone, da det er svært at lave behandlingen, uden at den går i stykker.

Kan man få en rodbehandling uden at kronen går i stykker?

Det er muligt at få en rodbehandling, uden at kronen går i stykker. Men det er meget usandsynligt. I langt de fleste tilfælde vil det nemlig være nødvendigt at bore igennem kronen, hvorfor den ikke kan bruges igen bagefter.

Selv hvis man kan lykkes med at tage kronen af inden selve rodbehandlingen, risikerer man at små porcelæns-flager falder af, hvorfor en udskiftning alligevel vil være nødvendig.

Så hvis du har rodspidsbetændelse i en tand med en krone, må du nok indstille dig på, at der skal en ny krone i efterfølgende.

Ofte stillede spørgsmål

Det er rigtig nemt at skifte tandlæge, og det er naturligvis HELT GRATIS. Vi sørger for at bede din nuværende tandlæge om at overføre din journal til os, så vi kan se din tandhistorik og tjekke tidligere behandlinger, hvis der bliver behov for det. Vi skal blot have din tilladelse til at måtte få den overført, og så ordner vi resten. Herudover beder vi dig blot om at udfylde et kort helbredsskema til journalen, når du kommer på klinikken første gang.

Har du akut brug for at komme til tandlægen, finder vi en tid til dig hurtigst muligt – tit hjælper vi akutte patienter mellem de planlagte aftaler. Så ring til os, hvis der opstår et akut behov. Du finder klinikken tættest på dig her.

Ja. Med en Colosseum Tandforsikring er du dækket allerede fra første behandling.

Vi kigger ikke på din tandhistorik, og fordelene bliver bedre år for år. Det første år får du dækket op til 20% af tandlægeregningerne, andet år er det op til 40%, og allerede efter 3 år er det helt op til 60%. Tandeftersyn og tandrensning får du dog allerede fra første dag dækket 100% (op til 1.250 kr. pr. år).

Du kan læse mere om Colosseum Tandforsikring og beregne prisen på din forsikring her.

Mange af vores klinikker modtager henvisninger inden for blandt andet kirurgi, parodontose og endodonti. Du kan se, hvilke klinikker der modtager henvisninger inden for de specifikke områder her.