En tandblegning kan være relevant for dig, hvis dine tænder over tid er blevet misfarvet af kaffe, te, rødvin, tobak osv. For rigtig mange mennesker betyder udseendet af ens smil nemlig rigtig meget. Så hvis man først føler, at man har fået gullige eller misfarvede tænder, kan det hurtigt fylde meget. Man begynder måske at smile mindre, fordi man ønsker at skjule sine tænder.

Hvis du har det sådan, vil vi selvfølgelig gerne hjælpe dig på vej tilbage mod hvide tænder og et rigtig “tandpastasmil”. Vi tilbyder flere forskellige behandlinger, alt efter hvilken situation du er i, og hvad du foretrækker.

 

Hvad koster tandblegning?

Prisen på tandblegning afhænger af, hvilken type behandling du foretrækker. Nogle af vores klinikker tilbyder blegningen udført på klinikken, mens andre udelukkende tilbyder hjemmeblegning. Priserne varierer fra klinik til klinik, så kontakt os for at høre den præcise pris – du finder den klinik, der ligger tættest på dig her.

 

  Hvor lang tid holder tandblegning?

  Det er vigtigt at understrege, at tandblegning ikke er nogen permanent behandling. Blegningens effekt vil altså aftage en smule over tid, omend dine tænder oftest vil forblive lysere, end de var før behandlingen. Blegningens effekt kan vare alt fra ét år til flere år, og afhænger bl.a. af livsstil og vaner – herunder eksempelvis mundhygiejne.

   

  Derfor bliver dine tænder misfarvede

  Overordnet set kan man skelne mellem to forskellige årsager til, at dine tænder bliver misfarvede. Der er de organiske misfarvninger og de uorganiske misfarvninger.

  De uorganiske misfarvninger er dem, som opstår under dannelsen af tanden som følge af arvelige sygdomme, medicin eller et slag på mælketanden. Denne type misfarvninger ligger oftest dybere i tanden, hvorfor de er sværere at blege.

  De organiske misfarvninger er dem, som sker gennem resten af livet. Fordi tænder har en relativt porøs overflade, er det ikke så svært for farvestoffer at trænge igennem. Derfor kan farvestoffer fra mad, drikke og rygning altså være med til at misfarve tænderne. Specielt kaffe, rødvin, lakrids og tobak kan være slemt i forhold til misfarvning af tænderne.

  Derudover er det også en faktor, at vores tænder slides helt naturligt, som vi bliver ældre. Det er med til at gøre den hvide emalje tyndere, hvorved den underliggende gullige dentin vil skinne tydeligere igennem. Samtidig bliver der også dannet mere dentin inde i tænderne, hvilket også vil gøre, at tænderne fremstår mere gule med alderen.

  Og hvis tændernes misfarvning udelukkende skyldes alder og slid, er det desværre ikke muligt at få et ordentligt resultat ved at blege tænderne. 

   

  Hvordan foregår tandblegning?

  Tandblegning foregår på lidt forskellige måder, alt efter hvilken behandlingsform man vælger. Hos Colosseum Tandlægerne tilbyder vi to former for tandblegning; ekstern blegning og intern blegning.

   

  Ekstern blegning

  Ved en ekstern blegning kan man blege flere tænder ad gangen, og her bleger man, i modsætning til den interne blegning, tænderne udefra. Ved ekstern blegning fjernes de farvestoffer, som emaljen gennem årene har taget til sig fra mad, drikkevarer og eventuelt tobaksrøg. Du vil blive visiteret af din tandlæge, der tager stilling til, om dine tænder er egnet til blegning. Efter 48 timers betænkningstid kan behandlingen udføres.

  Du kan også vælge en hjemmeblegning. Den foregår ved, at individuelle blegeskinner fremstilles, så de passer præcist til dine tænder. Den fremstilles ud fra et aftryk af dine tænder, som støbes ud i gips, og på denne gipsmodel fremstilles plastskinnen, så den passer præcist til dig. Du instrueres grundigt i, hvordan du anvender skinnen, og hvordan den skal rengøres, samt hvilke forholdsregler du skal tage under en blegning.

  Du vil få udleveret en blegegel, der skal bruges 1-4 timer hver dag over en periode på 1-2 uger. Du skal regne med at vedligeholde blegningen ca. hvert andet år afhængigt af kostvaner og evt. tobaksforbrug.

   

  Intern blegning

  Ved intern blegning fjernes misfarvninger inde i tanden fra f.eks. en blødning ved rodbehandling. Blegningen foregår ved at fyldning og lidt af rodmaterialet fjernes, og blegematerialet ilægges, hvorefter der lukkes med en midlertidig fyldning. 

  Dette gentages indtil tanden har fået den ønskede farve, så den passer til nabotænderne, og en endelig fyldning laves af plast.

   

  Er tandblegning skadeligt?

  Nej, tandblegning er ikke skadeligt for dine tænder. Men det er dog stadig vigtigt, at du følger tandlægens råd og anvisninger nøje, så processen forløber korrekt. Umiddelbart efter at have fået bleget tænder vil du måske opleve ømhed og isninger i tænderne. Dette er dog ganske normalt og vil aftage igen efter kort tid.

   

  Gode råd inden blegning af tænder

  • Hvis du overvejer at få bleget tænder, så tal altid med din tandlæge/tandplejer om, hvorvidt det kan lade sig gøre i dit tilfælde, og hvilke bivirkninger du evt. skal være opmærksom på.
  • Køb aldrig blegemidler til hjemmeblegning på nettet! De kan indeholde skadelige stoffer, der kan skade dine tænder, og derfor er de også typisk ulovlige.
  • Få altid bleget tænder udført af tandfagligt personale og efter anvisning af din tandlæge.
  • Ved hjemmeblegning skal tandlægens anvisninger følges nøje.
  • Få altid undersøgt og renset dine tænder forud for blegning. 
  • Kontakt tandklinikken, hvis der opstår gener eller irritation af tænder eller tandkød i forbindelse med blegning.

   

  Kompetent tandblegning i hele landet

  Hos Colosseum Danmark har vi 30 klinikker fordelt over hele landet, hvorfor du altid kan få kompetent hjælp til tandblegning inden for rækkevidde. Du kan se præcis, hvor i landet vi befinder os lige her.

  Hvis du vil se, hvad vores tidligere patienter siger om os, kan du kigge på vores Trustpilot, hvor vi har over 300 anmeldelser.

   

  Disse klinikker tilbyder denne behandling